nedjelja, 1. lipnja 2014.

Kardinal torta



Prije par dana radila sam jednostavnu osvježavajuću voćnu tortu sa sirom i višnjama poznatom pod imenom Kardinal torta. Torta je bila namjenjena  za dragu osobu koja obožava ovakve vrste torti te joj ispunila želju i napravila. 
 

 Ovakve vrste torti znam napraviti sa drugim vrstom voća kao što je marelica, jagoda, kivi, smokvama i drugim sezonskim voćem. Kako god je napravite odlična je nećete požaliti, idealna za vruće ljetne dane.


Dijelim vam receptić ove prekrasne tortice :)

Za početak radite tijesto od 1 omota od piškota ili petit keksima koje stavite u plastičnu vrećicu, piškote zdrobite valjkom za tijesto te umijesiti sa 125 g. omekšalog margarina. Smjesu staviti u kalupu i poravnati, predhodno prsten kalupa obložiti aluminijskom folijom ili masnim papirom za pečenje i staviti u hladnjak 5-10 min. da se stvrdne dok radite nadjev od sira koji je za čas gotov. 

 Za nadjev od sira potrebno nam je 200 g punomasnog svježeg sira koje ćemo pomiješati sa 50-75g šećera po želji 0,1 omot vanilin šećera 0,3 žlice limunovog soka 0,250 ml (1/4 l) slatkog vrhnja koje ćete tući pola min te dodati 1 omot učvršćivač za vrhnje. Vrhnje do kraja istući, rahlo umiješati smijesi od sira te premazati nadjevom ohlađeni biskvit. 500 g. višnja ocijediti, sok koji je ostao od višanja spasiti od prilike 500 ml (1/2 l) odvojiti za kasniju pripremu crvenog preljeva. Ocijeđene višnje od kompota staviti na smjesu od sira. Zatim, se bacamo na pripremu od 2 omota svijetlog preljeva za tortu koje izmiješati sa 1-2 žlice šećera te pomiješate sa sokom od višnja i kuhajte dok ne zavrije.Pustite preljev malo da ohladi i nakon toga prelijte preko višanja i pustite da očvrsne. Tortu stavite u hladnjak na 2-3 sata prije posluživanja ostranimo prsten kalupa. Tortu možete ukrasiti s bijelom čokoladom. i to je to. Neka vam je u slast!! :)   

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.